v Sports Integrated Dry-Needling Dag 4 | Fysiotherapie Martijn Bakker

Sports Integrated Dry-Needling Dag 4

Sports Integrated Dry-Needling Dag 4

Dag 4, de laatste dag van de cursus. Dus nu alles van de afgelopen 3 dagen samenvoegen en in praktijk brengen.

Dus iemand die voor je staat beoordelen en behandelen sport gericht! Als demo was er een oud All Black speler aanwezig.

Patiënt met mogelijke klachten aan de onderrug. Hoe komt dit? Begin met de SLS en kijk hoe dit uitgevoerd wordt. Indien nodig de test aanpassen naar een eenvoudigere versie. Bekijken hoe de rug zich beweegt. Loopt deze ergens vast of beweegt deze op elk segment? Vaak loopt deze ergens vast en dan gaan we bekijken waarom loopt deze ergens vast? Indien het de onderrug is dan kunnen we stellen dat deze vanuit de onderste extremiteiten los gemaakt zou kunnen worden. Dus Dry-Needling op de inguinale (lies) regio. Voor en achterkant van de onderste extremiteiten. Vaak zie je dan dat de klacht veel minder wordt. Blijft deze dan nog bestaan dan gaan we over op Dry-Needling van de onderrug.

Dit zelfde geld voor klachten aan de schouder en bovenrug. Alleen dan behandelen we niet de onderste extremiteiten maar de bovenste. Dan beginnen we bij Dry-Needling van de cervicale wervelkolom vanaf de voorkant. Daarna gaan we over op de axilla (oksel). En werken we verder richting de arm. Mocht dit niet afdoende zijn dan gaan we verder op de rug. Hierbij beginne we bij het hoofd en gaan we daarna verder naar de wervelkolom.

In beide gevallen moet er rekening gehouden worden met de patiënt en hoeveel prikkeling die kan verdragen om verandering te bewerkstelligen. Verder is het belangrijk voor de patiënt om oefeningen mee te krijgen waar hij iets mee kan. Dit zal niet een oefening zijn van doe x 3×10 per dag. Het gaat erom dat de persoon in kwestie de oefeningen doet. Dus er moet goed duidelijk gemaakt worden dat die persoon ze ook echt gaat doen.

photo 2016-05-22 14-39-09

Dit was de laatste dag van de cursus. Het was een zeer leerzame ervaring deze cursus en zeker een aanvulling voor mijn toekomstige behandelingen.

Graag wil ik dan ook van de gelegenheid gebruik maken om Andrew Hutton te bedanken voor het delen van zijn kennis. Mochten er nog mensen nog meer informatie willen hebben kan dat via de site: https://www.dryneedling.com.au. Sinds kort is het ook mogelijk om deze cursus online te volgen. Dat scheelt voor sommige mensen weer wat tijd. Nogmaals bedank ik Andrew Hutton vanaf deze plek voor de geweldig leerzame cursus die ik weer gehad heb van hem.

Contacteer Mij »