v Sports Integrated Dry-Needling cursus dag 3 | Fysiotherapie Martijn Bakker

Sports Integrated Dry-Needling cursus dag 3

Sports Integrated Dry-Needling cursus dag 3

Sports Integrated Dry-Needling Dag 3

Dag 3, dit is de eerste dag met extra verdieping. In de planning liggen de wervelkolom, de voorkant van de nek en de lies. Als we uitgaan van een mens kunnen we het heel gemakkelijk allemaal los zien van elkaar. 2 armen 2 benen en een romp. Natuurlijk weten we allemaal dat alles met elkaar verbonden is.

Zo kan het zijn dat pijn in de schouder en uitstralend naar de arm te maken heeft met het niet goed kunnen strekken van de onderrug. Als de onderrug te veel gebogen blijft dan moet er vanuit de schouder meer naar achteren bewogen worden waardoor er structuren op reken kunnen komen. Nu het is de bedoeling om die onderrug los te maken. Dit kan met de handen er zijn immers verschillende manuele technieken die wij als fysiotherapeut hebben geleerd. Maar om klachten in de handen (van de fysiotherapeut) te voorkomen kan dit ook met naalden. Door de naalden op een speciale manier te plaatsen komt de rug los en verdwijnt de klacht aan de schouder. Het is wel zo dat niet direct alle klachten zullen weg zijn. Wat heel logisch is want als je een steentje in je schoen hebt voor 6 maanden en die eruit haalt heb je ook niet het idee dat de pijn in de voet gelijk helemaal weg is. Wel heb je het gevoel dat er iets veranderd is. Doormiddels van verschillende oefeningen zal de voet moeten wennen aan de vernieuwde situatie.

SI dry-needling volgens SID

Bij gebruik van Dry-Needling in de nek doen we dat bij deze techniek vooral aan de voorkant. Dit klinkt natuurlijk heel eng. Dit valt allemaal best wel mee. Het is namelijk de bedoeling dat je via de zijkant naar het uiteinden van de wervel gaat prikken. Dit klinkt zeer gevaarlijk, echter door het weefsel goed in te drukken zullen alle zenuwen, bloedvaten en lymfevaten aan de kant rollen. Hierdoor kan hier niet in geprikt worden.

IMG_0485

Morgen alweer de laatste dag van de cursus waarbij we een oud-speler van de All Blacks gaan behandelen.

Contacteer Mij »