v Sports Integrated Dry-Needling cursus dag 1 | Fysiotherapie Martijn Bakker

Sports Integrated Dry-Needling cursus dag 1

Sports Integrated Dry-Needling cursus dag 1

Dry-Needling is een behandelmethode waarbij triggerpoints in de spier worden opgelost zodat ze geen pijn meer geven. Deze methode wordt ook wel myofascial Dry-Needling genoemd. Met deze manier worden overal op de wereld zeer grote successen behaald. Echter zijn er veel mensen die gedurende de behandeling een pijnlijke gevoel krijgen (twitch) dit is juist het belangrijkste en de bedoeling van de behandeling.

Kan het ook zonder, vroeg ik me af.

Nu ben ik helemaal naar de andere kant van de wereld gereisd (New Zealand) om deze andere manier te ontdekken. De spanning is dan ook hoog als we beginnen aan de cursus. Aan het begin worden nog even alle veiligheidsaspecten doorgenomen en zijn we klaar om te beginnen. Om niet te veel in technische detail te treden hou ik het hier nog wat oppervlakkiger.

Bij de eerste dag hebben we de vastzittende structuren in alleen de benen bekeken. We zullen in de komende dagen langzaam hoger op klimmen.

Bij de benen zitten vaak de billen-hamstrings-kuiten vol met goed goed functionerende structuren. Dit veroorzaakt dan bewegingsveranderingen. Dit zijn vaak bewegingsbeperkingen in ROM. Er zijn nu dus manieren om op een NIET pijnlijke manier deze klachten aan te pakken. Dit doen we ook doormiddel van Dry-Needling. De naald wordt zeer oppervlakkig ingebracht. Je kan de sensatie het beste vergelijken met het eruit trekken van een hoofdhaar. Als de naalden er eenmaal in zitten dan voel je het helemaal niet meer. Want we gaan niet veel dieper. Dit in tegenstelling tot de myofasciale aanpak.

Bij het verwijderen van de naalden voel je niks. Maar nu komt het mooiste: de bewegingsbeperking en/of verklevingen zijn opgelost.

Morgen dag 2 en weer hopelijk een nieuw verhaal.

Contacteer Mij »