v Sports integrated Dry-Needling Cursus dag 2 | Fysiotherapie Martijn Bakker

Sports integrated Dry-Needling Cursus dag 2

Sports integrated Dry-Needling Cursus dag 2

Sports Integrated Dry-Needling Dag 2

Deze tweede dag zijn we verder gegaan met de op de eerste dag geleerde technieken van Dry- Needling. Zo hebben we onder andere gekeken hoe we via de perifere structuren centraal gelegen structuren kunnen beïnvloeden.

Voorbeeld benen:
Een niet goed buigende of een in overstrekten staande onderrug. Behandelen door aan de voorkant van het bovenbeen verschillende verstoorde structuren los te maken middels Dry-Needling (peristructural) zie de foto voor voorbeeld. Na afloop van de behandeling (45 minuten) was de niet goed buigende onderrug weer in staat om volledig en alle wervels te gebruiken bij het buigen.

Sports Integrated Dry-Needling Lower body

Voorbeeld schouders:
Bij moeite bij het draaien van de nek naar links of rechts. Kan het afkomstig zijn vanuit het posterieure kapsel van de schouder. Als iemand een beperkte bewegelijkheid heeft bij het naar binnen/achter draaien van de hand/arm. Zou dit ook afkomstig kunnen zijn van het posterior kapsel van de schouder (zie foto). Op de foto wordt er bij mij aan beide schouder gewerkt.

 

IMG_0483

Het belangrijkste is dat je er op let dat je uitzoekt waar het probleem/klacht vandaan komt. Deze zal dan ook moeten worden opgelost voordat de klacht kan verdwijnen.

Waar rekening mee moeten worden gehouden is dat er na de behandeling een nieuw bewegingsbereik is. Dit houdt in dat er voorzichtig weer zal moeten worden opgetraind. Uiteraard zijn er buiten alleen Dry-Needling nog andere fysiotherapeutische interventies nodig om het nieuwe bereid eigen te maken.

Morgen volgt dag 3 en het begin met sport analyses.

Contacteer Mij »