v SFMA Level 1 dag 2 | Fysiotherapie Martijn Bakker

SFMA Level 1 dag 2

SFMA Level 1 dag 2

Vandaag dag 2 gehad.
Wat een feest. Het is echt een onwijs mooie methode om middels de 7 basisbewegingen tot het uiteindelijke beperkte gebied te komen. Op deze manier weet ik precies wat er behandeld kan worden. Wat er vaak gebeurt is dat wij als professionals te blind zijn voor het gehele plaatje. We zijn geneigd om direct naar die zere knie te kijken. Dit terwijl we niet altijd kijken waar door de knie pijn doet. Komt dit bijvoorbeeld daar een te hoge spanning van de quadriceps of komt het omdat de enkel niet goed beweegt? Middels deze test kom ik het snel uit wat de oorzaak is van de klacht.

Vandaag zijn we verder gegaan bij het volgen van stroomschema’s om precies te eindigen bij het uiteindelijke probleem. En zoals gisteren gemeld hoeft dit niet eens altijd een mobiliteitsprobleem te zijn. Het kan ook dat we in het drukke leven van de tegenwoordige tijd een andere manier van bewegen eigen hebben gemaakt en hierdoor het lichaam niet optimaal belasten en hierdoor weer blessures/pijn laten optreden. We hebben ook doorgenomen hoe deze problemen opgelost kunnen worden (dit sloot precies aan bij de cursus van EXOS).

Het doel van deze cursus voor mij was dan ook om een systematische manier van diagnosticeren van bewegingen eigen te maken. Welke naar het gehele lichaam kijkt en niet alleen naar het lokale probleem.
Heb zin om jullie kennis te laten maken met deze dynamische manier van het analyseren van bewegingen.

Contacteer Mij »