v Medical Taping | Fysiotherapie Martijn Bakker

Medical Taping

Medical Taping

Heeft u last van uw gewrichten, spieren of zwellingen? Dan kan medical taping u helpen. Het kan in sommige gevallen zelfs littekens verminderen.

Medical taping is de verzamelnaam voor het tapen van gekwetste plekken op uw lichaam met de karakteristieke, felgekleurde, elastische tape. Het kan u helpen bij bewegingsklachten, om gewrichten te ondersteunen, of spieren te beïnvloeden. Ook kan ik de tape gebruiken voor het corrigeren van een verkeerde houding, het laten verminderen van een zwelling, of het verbeteren van de huidconditie bij bijvoorbeeld littekens.
De basis van het Medical Taping Concept werd in de jaren zeventig gelegd in Japan en Korea. De grondleggers ontdekten dat beweging en spieractiviteit onmisbaar zijn bij het genezen en voorkomen van lichamelijke problemen. Spieren hebben namelijk niet alleen invloed op onze bewegingen, maar beïnvloeden bijvoorbeeld ook de bloedsomloop, het lymfestelsel en de lichaamstemperatuur. Als uw spieren niet goed werken kan dat dus uiteenlopende klachten en symptomen tot gevolg hebben. Door de niet goed functionerende spieren te ondersteunen met deze speciale elastische tape, stimuleert dat het zelfherstellend vermogen van het lichaam.