v EXOS Rehab Methodology day 4 | Fysiotherapie Martijn Bakker

EXOS Rehab Methodology day 4

EXOS Rehab Methodology day 4

Alweer de laatste dag van de cursus. Wat een geweldige ervaring is het tot nu toe al geweest. Kan niet wachten om nog meer kennis te verkrijgen over dit systeem. Het is namelijk echt een systematische aanpak van het begeleiden en op trainen van mensen.

Vandaag komen aanbod: Plyometrie, Medicine Ball en Regeneration.
Plyometrie: wat hou het in en wat doet het? Simpel gezegd is het voor het voorkomen van blessures. Hoe dit gebeurd is door het lichaam een stimuli te geven waar het zich op moet gaan aanpassen. Dit is net als bij “traditioneel” trainen. Echter door het lichaam explosief te belasten wordt het in de gelegenheid gebracht om zich voor te berieden op veranderde omstandigheden, zoals naar de trein sprinten omdat hij wel een keer op tijd rijdt. Als we plotseling een veranderede omstandigheid tegen komen waar het lichaam niet aan gewend is zal het lichaam zich ook geen raad weten met die situatie en zal hij een ander bekend patroon zoeken. Dit is niet altijd het beste plan. Door aan verschillende plyometrische bewegingen blootgesteld te worden kan het lichaam leren om zich sneller en beter aan te passen.
Medicine Ball: wordt gebruikt bij veel plyometrische bewegingen. Om dat je hierbij snelle bewegingen kan maken met een externe kracht die je dynamisch moet gaan meenemen. Hier is in de sport veel winst mee te behalen op het gebied van explosieve en reactieve kracht. Omdat je de variabelen makkelijk kan verbeteren en vooral de hoeken hier goed kan voelen.
Regeneration: Dit is een zeer belangrijk onderdeel binnen de gehele EXOS-filosofie. Heel simpel omdat de boog niet altijd de hele tijd gespannen kan staan. Hierom maken ze gebruik van onder andere actieve rust. Actieve rust houdt in, soms heel iets anders doen dan sport/trainen. Bij een typische regeneration sessie komen veel bewegingen voor uit de Piller Prep maar ook stretching en hydrotherapie kunnen hierbij gebruikt worden. Bij hydrotherapie moet men denken aan koude baden (hierover is de literatuur nog niet uit of het goed dan wel slecht is). Uiteraard ESD (Energie System Development) mag hier niet bij ontbreken. Dit gebeurt dan wel op een lage intensiteit welke vooraf vast gesteld is.

En dit maakt een einde aan mijn geweldige cursus in Amerika bij EXOS California.

Contacteer Mij »