v EXOS Rehab Methodology day 2 | Fysiotherapie Martijn Bakker

EXOS Rehab Methodology day 2

EXOS Rehab Methodology day 2

Na een korte en onrustige nacht (veel telefoontjes uit Nederland), met frisse moet begonnen aan dag 2.
Om te beginne hebben we kort dag 1 herhaald. Wat erop neer komt dat we het heel systematisch hebben bekeken en welke keuze er gemaakt wordt op welk moment. Dit komt allemaal neer op de uitslag welke je kan krijgen uit de Functional Movement Screen (FMS) en de Selective Functional Movement Assessment (SFMA). De uitslagen hiervan geven een beeld aan waar er nog plek is voor verbetering en wat de mogelijke oorzaak is van de klacht/bewegingsbeperking.

Om het kort weer te geven gaat het EXOS systeem om een opbouw waarbij je begint met het verstevigen van de basis (Pillar Prep), dit is belangrijk want als je de basis niet goed is hoe kan je dan de geleverde energie overbrengen op de rest van het lichaam.
Hierna komt de voorbereiding van de trainigsoefeningen (Movement Prep), hierbij doe je zonder echt zwaargewicht de oefeningen welke je wilt gaan trainen zolang als het lichaam nog fit is.
Hierna komt het plyometrie gedeelte, hierbij ga je het lichaam belasten met plyomeztrische bewegingen op snelheid.
Nu komt het eigen maken van verschillende bewegingen onder moeilijkere omstandigheden (Movement Skills).
Gevolgd door oefeningen met de Medicine Ball, erg lijkend op plyometrische bewegingen maar nu met een verzwaarde bal.
Dit wordt gevolgd door de zwaardere oefeningen in Strenght/Power, dit zijn de oefeningen die je in de Movement Prep hebt doorgenomen. Echter nu met weerstand.
Dit wordt dan afgesloten met “cardio” (Energie System Development). Dit heeft als doel je lichamelijk fitter te maken om de belastingen van het leven (sport) aan te kunnen.
Afgesloten met Regeneration, dit is eigenlijk het lichaam weer tot een rustigere staat brengen.
We hebben nog niet alle onderdelen besproken maar we hebben nog 2 dagen om alle 8 de onderdelen door te nemen.

Contacteer Mij »