v EXOS Rehab Methodology day 1 | Fysiotherapie Martijn Bakker

EXOS Rehab Methodology day 1

EXOS Rehab Methodology day 1

Vandaag was dan de eerste dag op de cursus in Amerika.
Waarom ben ik helemaal naar Amerika gegaan om daar een cursus te gaan doen? Het systeem wat hier gehanteerd wordt is volledig gericht op het nog verder gaan met de training dan alleen datgene wat we tijdens de opleiding tot fysiotherapeut hebben geleerd.

Korte samenvatting van de eerste dag:
Wij als fysiotherapeuten kijken vooral waar het probleem zit en hoe we dit mogelijk kunnen oplossen. Echter kan het probleem ook uit een ander deel van het lichaam komen, dit weten we ook vanuit de literatuur omtrent “anatomy trains” van Tom Meyers. Zoals reeds eerder gemeld weten we dat klachten/blessures vooral komen door over-use, under-use or mis-use. Wat we niet zo goed in kaart hebben op dit moment is een systematische aanpak om belastingsvariabelen gericht toe te passen. Wat we nu veelal doen is het “lokaal” behandelen. Dit is goed, echter mist er vaak nog een vervolgstap. Deze vervolgstap hoop ik de komende dagen eigen te maken om op die manier al mijn patiĆ«nten op een nog efficiĆ«ntere manier te kunnen helpen om het beste uit zichzelf te laten halen.

Het mooie is dat alles nu bij elkaar past. De verschillende cursussen die ik tot nu toe heb gevolgd leiden allemaal naar deze integrale manier van werken. Om nog meer resultaten te gaan bereiken

Morgen naar dag 2. heb er zin in!!!

Contacteer Mij »