v Dry Needling | Fysiotherapie Martijn Bakker

Dry Needling

Dry Needling

Het kan heel goed zijn dat uw nekpijn, rugklachten of schouderpijn veroorzaakt wordt door triggerpoints. Een triggerpoint is een “knoop” in de spier, die naast lokale pijn ook vaak pijn in een ander gebied veroorzaakt. Met Dry-Needling kan ik deze triggerpoints – en daarmee uw klachten – laten verdwijnen.
Dry-Needling stimuleert en deactiveert triggerpoints met behulp van acupunctuurnaaldjes. Er wordt een acupunctuurnaaldje in een triggerpoint geprikt (er wordt dus niks ingespoten) om op die manier snel de klachten weg te nemen. Dry-Needling is gebaseerd op kennis van (neuro)anatomie, neurofysiologie en pijnsystemen. Dry-Needling is dus GEEN klassieke acupunctuur. Het is sinds 2007 een specialisatie binnen de fysiotherapie en mag dan ook alleen uitgevoerd worden door speciaal opgeleide therapeuten.

Een triggerpoint kan op veel verschillende manieren ontstaan. Over hoe precies is nog geen eenduidige mening. Het is wel bekend dat ze veelal veroorzaakt worden door “over-use, under-use or mis-use”, dus een verkeerde lichaamshouding of gebruik van spieren. Daarom krijgt u na een Dry-Needling behandeling oefeningen mee om te voorkomen dat de triggerpoints en uw klachten terugkeren.